Berényi Károly: Kezdődik a plakátháború?

Már ilyen hőfokon kell kampányolni? Hol van még a választás? És megint az iskolák, a gyerekek, és a szülők a célközönség? – tette fel a kérdéseket oldalán az alpolgármester. Mint arról beszámoltunk, név nélküli plakátokat helyeztek ki három iskolához, amelyeken „Ezt az iskolát Márki-Zay miatt nem újítják fel” felirat olvasható.

Berényi Károly bízik benne, hogy az intézményvezetők, de a Tankerület főleg (!) határozottan tiltakoztak a helyi Fidesznél, hogy a politikától szeretnének távol maradni az iskolák és elhatárolódnak minden hasonló megnyilvánulástól.

Nem hogy több száz méteres távolságot tartanának az iskoláktól a politikai tartalmú plakátok kihelyezésekor, de az iskolák bejáratánál helyezték el a hazug plakátokat

– fogalmazott.

Az alpolgármester kijelentette, várják az elhatárolódást a Szent István Iskola igazgatónőjétől és a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője is ,,bizonyára megfogalmazta már” elhatárolódását a politikai és választási harc iskolaközeli megnyilvánulásaitól. Továbbá kinyilvánítják azt is, amit a Liszt Ferenc Iskola diákjainak megfigyeléséről és politikai kategorizálásáról gusztustalan rosszindulattal fantáziáltak még pár hete, hogy az a tankerületi iskolákban sem történhet meg.

Abban bízom, hogy minden felelős közember érti, érzi, hogy a gyerekek és a szüleik nem kíváncsiak a helyi Fidesz hatalomért folytatott elkeseredett küzdelmére, csalódott bosszúhadjáratára. Felkérjük Szél István urat a Fidesz helyi alapszervezetének elnökét, tudatosítsa a tagságuk körében azt az etikai elvárást, hogy a kampányuk során a politikai hirdetéseikkel, performanszaikkal kerüljék el a város iskoláit!

– közölte az alpolgármester.

Berényi KárolyHódmezővásárhelyi Szent István Általános IskolaKlauzál Gábor Általános IskolamolinóNádor utcai iskolaplakát