Béremelés után kevesebbet visz haza az egészségügyi szakdolgozó

Kézhez kapták az egészségügyi szakdolgozók első megemelt bérüket, de van, aki igencsak meglepődött. Bár júliustól 18 százalékkal emelte a kormány az asszisztensek, ápolók, mentősök bérét – mégis van, akinek a bankszámláján most augusztus elején paradox módon kevesebb koppant, mint előző hónapban. A veszprémi kórház egyik dolgozója a közösségi oldalon fakadt ki, és tette nyilvánossá munkaszerződésének módosítását. 

Ezek szerint az érintett hölgy – mivel az alapbérét megnövelték ugyan, viszont a korábban neki járó illetménykiegészítést megvonták tőle,

Az RTL ezzel foglalkozó cikkében megemlíti, megkeresték a szóban forgó veszprémi kórházat, de nem kaptak választ kérdésükre, érint-e ott mást is az illetménykiegészítés megvonása. 

Az érdekképviseletek szerint ez az eset nem példátlan, a szakdolgozói kamara több hasonlóról is hallott. Az illetménykiegészítésről az Országos Kórházi Főigazgatóság jóváhagyásával a kórházak maguk dönthetnek, ezáltal

Balog Zoltán, a szakdolgozói kamara elnöke így fogalmazott: 

Hiszen ha a munkáltatói részt lecsökkentik, akkor a kettő ki fogja egyenlíteni egymást, és előfordulhat még az is, hogy kevesebb lesz összjövedelme.

A Független Egészségügyi Szervezet szintén hallott már a veszprémihez hasonló esetről, amely szerintük is jogszabályellenes és újabb felmondásokhoz vezethet.

A Magyar Szakdolgozói Kamara a minisztériumhoz fordul az esetek kivizsgálásért.

 

béremelésegészségügyegészségügyi dolgozók