Benkő Tibor: 3 Honvédelmi Minisztériumos személy hunyt el koronavírusban

A Honvédelmi Miniszter a közösségi oldalára posztolt ki egy videót, és ebben jelentette be, hogy 4000 HM-es fertőződött meg és 3 személy hunyt el a vírus következtében.

Benkő Tibor hozzátette, a megfertőződöttek 97%-a már meg is gyógyult, de három munkatárs – egy önkéntes tartalékos katona és két honvédelmi alkalmazott – elhunyt a fertőzés következtében.

Ezt azzal kapcsolatban jelentette be a miniszter, hogy elindul a katonák beoltása is. Mivel, ahogy mondja, követik a kormány oltási stratégiáját, ezért először az egészségügyben dolgozók kaphattak a vakcinából, köztük azok a katonák és egészségügyi alkalmazottak, akik a Honvédkórházban, a védelem-, illetve csapategészségügy területén látnak el feladatot.

Az oltási sorrendben ezután most azok a katonák következnek, akik a közeljövőben megkezdik külszolgálati vagy missziós feladataikat. Utánuk a járványügyi védekezésben részt vevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák beoltása következik. A személyi állomány további tagjainak immunizációja az operatív törzs által jóváhagyott ütemterv szerint történik a Magyar Honvédség által működtett oltóhelyeken.

Az oltás beadása itt is önkéntes, ingyenes és regisztrációhoz kötött.

Benkő TiborHonvédelmi Minisztériumkoronavírus