Bejött a jóslat: Nem nyitják újra az ideiglenesen bezárt postákat

A Magyar Posta közleményben tudatta: nem nyitják ki újra az októberben és novemberben takarékossági okból bezárt postákat.

Ősszel 211 település 366 postájának bezárását jelentették be azok után, hogy a kormány 25 százalékos megtakarítást írt elő az állami vállalatok jelentős részénél. Az állami vállalat közleménye most azt írja, hogy a postahelyi ellátottság Magyarországon nemzetközi szinten még így is magasnak számít – 2200 szolgáltatóhely van továbbra is nyitva az országban -, viszont „a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek”, úgyhogy az ideiglenesen bezárt postákat nem nyitják újra.

Nem sokkal később, önkormányzatokkal folytatott egyeztetések végén, 32 településen 45 posta végül újra kinyitott, de a többség újranyitására nincs lehetőség. A Posta ezzel párhuzamosan partneri programot indít és lehetőséget biztosít magáncégek és önkormányzatok számára is, hogy részt vegyenek a posták működtetésében.

Mint ismert, Hódmezővásárhelyen három posta bezárását rendelte el a cég, végül a legkisebb költséggel működő szikáncsi ügyében egyezség jött létre az önkormányzat és a Magyar Posta között, melynek értelmében a működési költség felét átvállalja a város. Márki-Zay Péter polgármester ugyanakkor jelezte, hogy várhatóan a Jókai és Klauzál utcai hivatalokat valószínűleg nem nyitja újra a cég, és a szikáncsi működésére is csak egy másfél évre szóló megállapodás született.

bezárásHódmezővásárhelyMagyar PostaMárki-Zay Péterrezsiválság