2023 augusztusának első fele: az önkormányzatok egyes részterületeit vizsgálná a kormányhivatal és a miniszterelnökség

Őszi és újévi jogszabályváltozások előtt. A Kormányhivatal vizsgálódna az önkormányzatoknál. Mintegy kétszáz esetben intézkedtek az iskolaőrök. Ez történt országosan 2023 augusztusának első felében.

A kormány júliustól 18 százalékkal emelte az eü-szakdolgozók bérét, ami az augusztusban megkapott fizetésben látszik majd először. Azonban van olyan, aki mégis kevesebb pénzt vitt haza.

Még esküt is kellett tenniük a státusztörvény után maradt pedagógusoknak.

Spanyolországban fogtak el egy algyői férfit, aki Magyarország legkeresettebb bűnözője volt.

A 2022 január 1. és 2023. július 31 közötti időszak munkáltatói intézkedéseit kezdték el vizsgálni a kormány a kormányhivatalok segítségével, és Gulyás Gergely koordinálásával.

Lázár János ismét fenyegető hangnemet ütött meg a Rádió7 műsorában.

A vármegyebérlet bevezetése kegyelemdöfés volt a MÁV-Start leharcolt vasúti flottájának. A legtöbb személykocsi is 40 év körüli, így az a csoda, hogy egyáltalán működnek. Ezek esetében látványosan és radikálisan romlik a menetrendszerűség. Ezt a G7 írta cikkében.

A Belügyminisztérium úgy tudja, vagy tudta, hogy Brüsszel Csongrád-Csanádban migránsgettókat hozna létre. Bár ezt a szót az unió sehol sem használja.

Mindössze 1550-en kerültek be idén az ötéves tanárképzésbe, és még közöttük is alig vannak, akik természettudományi tárgyakat oktatnának, Szegeden is mindössze öt (!) jelentkező volt – derült ki a Népszava cikkéből, bár a kormány számításai mások.

571 intézményben voltak jelen a 2022/23-as tanévben az iskolaőrök és mintegy kétszáz alkalommal kellett intézkedniük.

Egy augusztusban még csak törvényjavaslat szerint az állam a középiskolások és a szakképzésben tanulók részére ingyenesen biztosítaná a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását.

A kormány törvénybe írva bővítené a személyességet nélkülöző közmeghallgatásokat. A kormány ezeket az új szabályokat egy salátatörvény-javaslatba helyezte bele.

Pesty László filmes először beszélt a saját megfogalmazása szerint, Lölö-jelenségről, majd később nagy leleplezéseket ígért az egyébként, szintén saját megfogalmazása szerint, ,,hű” Fideszes. Azt mondta a 24.hu-nak, hogy a ,,kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk… hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét”.

Az uniós átlag 90 százalékát közelítették a magyarországi élelmiszerárak tavaly – az Eurostat kimutatása szerint. Romániában és Lengyelországban lényegesen olcsóbban, Szlovákiában viszont drágábban adták a termékeket, mint nálunk. A GKI úgy számolt, már csak a bolgárok életszínvonala rosszabb a magyarokénál az Unióban.

Augusztus 14-én, helyi idő szerint 13:33 perckor 2,0 magnitúdójú földrengés keletkezett Kistelektől kb. 8 km-re – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Új büntetési tételek léptek életbe a gyorshajtásokat illetően.

Nyolc általánossal, bruttó 737 ezerért keresnek legénységet harcjárműhöz a vásárhelyi zászlóaljba.

Olcsó, csak épp veszteségessé teszik a MÁV-ot a kedvezményes bérletek és jegyek.

iskolaőrkormányhivatalLázár Jánosmigránsgettóönkormányzatiságvármegyebérlet