Beismerte a Promenad24: olvasói levele nyomán valótlanságot írtak a vásárhelyi közkifolyók lezárásáról

Szombaton váratlanul megjelent egy helyreigazítás a Lázár Jánoshoz köthető portálon. Egyesek számára meglepő lehet, de kiderült, mégsem a polgármester intézkedése miatt zárták le a városi közkifolyókat augusztus közepén.

A helyreigazítást még múlt héten küldte el Márki-Zay Péter a fideszes lapnak. A cikkben Détár Zoltánra hivatkozva azt írták, hogy a város elzáratta a közkifolyókat, hogy a legnagyobb hőségben szomjan haljanak a vásárhelyiek. Valójában az Alföldvíz egyfajta fertőzésre hivatkozva zárta le – árulta el Márki-Zay.

A helyreigazítás a mai napon megjelent, íme változatlanul:

Nem felel meg a valóságnak az a promenad24 oldalon 2023.08.19. napján megjelent, „Olvasói levél: a közkifolyók nyomókarjait Vásárhelyen a hőségben leszerelik, ugye” cikkben szereplő azon tényállítás, miszerint Hódmezővásárhelyen a közkifolyók nyomókarjainak lezárására a hőség miatt, takarékossági okokból, Dr. Márki-Zay Péter polgármester intézkedése miatt került sor.

A valóság ezzel szemben az, hogy a közkifolyók vízszolgáltatásának megszüntetésére Hódmezővásárhelyen 2023. augusztusának közepén a közkifolyókat üzemeltető Alföldvíz Zrt. intézkedése folytán került sor a nem megfelelő vízminőség miatt a Rárósi utca és a Vámház utca sarkán, illetve a Batidán található közkifolyóknál. A vízminőség rendeződése után a Rárósi utca és a Vámház utca sarkán lévő közkifolyót augusztus 22-én, a batidai közkifolyót pedig augusztus 31-én újra üzembe helyezte az Alföldvíz Zrt.

alföldvízálhírHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterPromenád24sajtó-helyreigazítás