Bár vastagon veszteséges, mégis pénz pumpál a FTC-be az MVM

Decemberben 4 éves szponzorációs szerződést kötött az Magyar Villamos Művek a Ferencvárosi Torna Clubbal, aminek keretében évente 1 milliárd forint, valamint nettó 6,6 millió euró megy az állami cégtől a Fradinak, derítette ki a K-Monitor oknyomozó portál.

Az összeg a jelenlegi árfolyamon nagyjából 3.6 milliárd forint. A következő évben összesen 5 milliárd forinttal segíti a Fradit az MVM. Az állami tulajdonú energetikai cég a tavalyi első félévet 81,1 milliárd forintos veszteséggel zárta, ami elsősorban a rezsicsökkentésnek köszönhető, hiszen a csökkentett energiaárak miatti veszteséget az MVM-nek kellett lenyelnie.

A támogatásról a klub már beszámolt. Pénzt kapott még az MVM-től az állami cégek rendszeres kedvezményezettjei közül a zongorista HAVASI, a Szijjártó Saroltához köthető Truck Race Promotion, a Várkapitányság és két, parlamenti képviselőknek szóló sportrendezvény is. Az új fővárosi sportcsarnok is az energiacég nevét viseli, mivel az 1,3 milliárd forintos szponzorációs szerződés értelmében a létesítmény felvette az MVM Dome nevet.

FerencvárosMagyar Villamos Művekrezsicsökkentésszponzoráció