Bán Csaba és Szél István feljelentette Márki-Zay Pétert

Három új levelet kapott feljelentésről Márki-Zay Péter a Szegedi Törvényzékről – erről ő maga számolt be szerdai videójában. Szél István és Bán Csaba rágalmazás és becsületsértés miatt jelentette fel.

Szél István és Bán Csaba is több rendbeli, nagy nyilvánosság előtti, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége, valamint több rendbeli, nagy nyilvánosság előtti, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett becsületsértés vétsége miatt tett feljelentést, mind a hármat októberben.

A Facebookra feltöltött videójában azt állította a polgármester, hogy Szél István a múltban közlekedési balesetet valósított meg, de nem kellett félnie a felelősségre vonástól, valamint, hogy a közmegbízatása során megakadályozta mások földbirtok szerzését, másokét elősegítette.

Bán Csaba arra hivatkozott, hogy egy szórólapon valótlanul azt állították, hogy akadályozza a családoknak fontos játszóház kialakítását a városban. Továbbá illegálisan foglaltak el termeket és a közmegbízatása során ,,lop, törvényeket sért, illegális tevékenységet folytat, hazudik, amelyekkel összefüggésben lebukott.”

Másik feljelentésében arra hivatkozva: Márki-Zay azt a nyilatkozatot tette közzé, hogy épül a vásárhelyi családok, gyermekek számára a játszóház, amennyiben azt nem sikerül Bán Csabáéknak elcsaklizni, ellopni. Mindezek mellett a VTV-ben úgy nyilatkozott, hogy Bán Csaba a református zsinatot félrevezette és törvényt szegett, mert másnak az ingatlanába költözött be és a Kossuth tér egy részét ki akarja sajátítani.

Márki-Zay Péter szerint mindhárom ügy ténykérdés. Elmondta, ezzel a hárommal már talán a harminc feljelentést is túllépik, amikor Lázár Jánoshoz köthető személyek tesznek feljelentést, legképtelenebb esetekben.

Bán CsabafeljelentésHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterrágalmazásSzél István