Bálint Gabriella: csupán decemberben volt sok koronavírusos beteg a Kovács-Küryben

Ezt a 2020-as jelentés alapján, illetve azt az azóta eltelt időszak miatt némileg kiegészítve mondta Dr. Bálint Gabriella a Kovács-Küry Időskorúak Otthona energetikai felújításával kapcsolatos lakossági fórumon. Elmondta, a december volt a járvány miatti betegség és emberveszteség szempontjából egy rendkívül megterhelő időszak. Kiemelte, egy ember elvesztése is sok, de a Kovács-Küry a higiéniai szabályok betartásával minimalizálni tudta a járványból eredő veszteségeket.

Azt korábban mi is megírtuk, hogy 2021. március 5-ig 22 gondozott személy hunyt el a Kovács-Küryben. Tegyük hozzá egyből, hogy ez a járvány időszakban emberfeletti teljesítmény valamennyi ott dolgozótól.

Bálint Gabriella hangsúlyozta, hogy náluk csupán decemberben volt emberi életekben nagyobb számú veszteség, és több betegük, se előtte, se utána. Törekednek arra, hogy minél kevesebb hibával működjön a betegellátás. Abban minden jelen lévő egyetértett, hogy ez a törekvésük sikeres.

Ehhez hozzá kell venni, hogy minden segítő igen nagy nyomásnak, olykor veszélynek volt ebben az időszakban kitéve, és így álltak helyt.

Gyutay Katalin önkormányzati képviselő kérésére elmondta, volt időszak, hogy a járvány miatt kevesebb embert vettek fel az intézménybe. Jelenleg egy járó gondozottnak 2-4 hét a bekerülési ideje a várólistáról. A körülbelül 100 főt számláló betegosztályon csak egy-egy veszteség után tudnak új gondozottat fogadni, mert lényegileg 100 százalékos a kihasználtság.

Bálint GabriellaGyutay KatalinKovács-Küry Időskorúak Otthona