Balesetveszélyes átjáró újul meg a Szent József Katolikus Kertvárosi Általános Iskolában

Még karácsony előtt elkészülhet az egyik épületrész és a tornaterem között húzódó átjáró felújítása a Szent József Katolikus Kertvárosi Általános Iskolában. A munkálatokra azért volt szükség, mert az itt húzódó útszakasz az időjárás viszontagságai miatt nagyon balesetveszélyessé vált. Közben az intézmény eszközparkját is tudta bővíteni, újabb 22 számítógéppel és 35 tablettel. A fejlesztések szponzori felajánlásból, valamint a fenntartó támogatásából valósulhattak meg.

Az év végéhez közeledve is nagy munkálatok zajlanak a Szent József Katolikus Kertvárosi Általános Iskolában. Új burkolatot kap ugyanis a már elhasználódott járdaszakasz az intézményen belül.

Régi vágyunk az, hogy itt a Hóvirág utca 3. szám alatti iskolaépületnél a tornateremhez való átjutást biztonságosabbá tegyük. Az eltelt időben az esőzés, a havazás, az időjárás viszontagságai miatt az ide feltöltött és leaszfaltozott burkolat nagyon veszélyessé vált, csúszott, és a csapadékelvezetés sem volt megoldott.

-tájékoztatott Juhászné Wolf Edit, az iskola igazgatója.

A mostani javítási munkák a tornateremhez vezető lépcső felújítását is érintik. De nemcsak infrastrukturálisan korszerűsödhet az iskola, hiszen jelentős digitális eszközállományt is kapott. Összesen 22 új számítógép és további 35 tanulói tablet érkezésének örülhetnek a diákok és a pedagógusok.

Úgy gondoltuk, hogy az informatikai terem sem maradhat ki a modern eszközökből. Ezért az egyik földszinti informatika termünket céloztuk meg ebben az évben. Oda vásároltunk annyi gépet, hogy az egy nagyson korszerű, számítástechnikai laborrá változott. A másik terem fejlesztését pedig a következő évre ütemezzük – tette hozzá.

A már megérkezett digitális eszközök beszerzését szponzori felajánlás is segítette. A fejlesztések nagy részét, vagyis a járdafelújítást és az informatika terem korszerűsítését azonban az intézmény fenntartója, a Csongrád-Csanádi Egyházmegye támogatta, összesen 10 millió forint értékben.

felújításKertvárosi Katolikus Iskola