Babakocsi, autós gyerekülés, fürdetőkád, játékok és ruhák találtak gazdára

Csütörtökön elkezdődött a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány adventi adományosztása. A rászorulók december 22-ig kereshetik fel az alapítvány székhelyét, a Jókai utca 45. szám alatt.

Az alapítvány tájákoztatása szerint egész évben kapnak az adakozó, segítő szándékú családoktól kinőtt gyermekruhát, felesleges tápszert, megunt játékokat, hogy adják tovább rászoruló embereknek. Ennél fogva a karácsonyig hátralévő időben felkereshetik az alapítvány székhelyét, a Jókai utca 45. szám alatti gyermekorvosi rendelő feletti emeleti részt – itt gyűjtötték az adományokat és itt tudnak válogatni belőlük az érdeklődők.

A Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány szívesen vett volna részt egy közös, nagyszabású adományosztásban, de a jelenlegi körülményeket ezt nem teszik lehetővé. Ezért csak családtagok mehetnek be egyszerre többen, egyébként egyesével léphetnek be az érdeklődők az adományozó helyre kézfertőtlenítés után, csak maszkban.

Fotó: Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány Facebook oldala

A tegnapi, első osztáson négy család kapott babakocsit, autós gyerekülést, fürdetőkádat, játékokat és sok kis ruhát. Az alapító dr. Berényi Károlyon kívül még az alapítvány két kurátora, Bakos Erika és Berecz János segédkezett az átadásban.

Az adományozás december 17-én kezdődött és december 22., keddig, minden nap (hétvégén is) 17 és 18 óra között lehet válogatni.

adományadventBerényi KárolyHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány