Az utolsó simítások zajlanak a felújított kempingben

A műszaki átadás-átvétel szakaszába lépett a kempingfejlesztés Hódmezővásárhelyen. A korábban étteremként, a jövőben pedig közösségi házként és étkezőként funkcionáló épület felújítása elkészült. A mobil lakóépületek a helyükre kerültek, az autóutak és járdák, valamint az új közvilágítás telepítése is megtörtént. Az összesen mintegy 400 millió forintos beruházás hamarosan lezárul és a szezonban már a vendégek is kipróbálhatják a megújult kempinget.

Megkezdődött a felújított vásárhelyi kemping műszaki átadás-átvétele, erről Márki Zay Péter egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be. A beruházás egyik fontos eleme az először étteremként, majd öltözöként működő kétszintes épület felújítása volt – hangsúlyozta polgármester.

,,Mi úgy döntöttünk, hogy jó lenne ezt valamelyest az eredeti funkciójában helyreállítani. Az én gyerekkoromban ez már csak öltözőként működött, de most, amikor a kempinget felújítottuk, a kempingnek úgyis kellett egy konyha, reggelizőhely, étterem úgyhogy a földszinti emelet ennek megfelelően újult meg”

– fogalmazott Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televíziónak.

A kemping zöldövezetében pedig már készen áll a vendégek fogadására hat darab mobilház, amelyek fűtését termálhővel oldották meg. Az apartmanok 40-50 négyzetméteresek, mosdó, háló és konyha is van bennük.

,,Utánfutók és sátrak mellett további elhelyezkedési lehetőség, szálláslehetőség ezekben az igényes konténerházakban, lakásokban, felújított zöldkörnyezetben, a termál fürdő közvetlen szomszédságában. Azt gondolom, hogy kellően vonzó lesz. Korábban is voltak faházak itt, ez annál azért egy kategóriával feljebb van. Úgy gondoljuk, hogy ez ki fogja termelni azt a pénzt, amit most befektetünk. Úgyhogy már belülről is megnéztük, nagyon szép, még a bútor hiányzik, de hamarosan fogadja majd a vendégeket”

– tette hozzá a polgármester.

Az összesen mintegy 400 millió forintos beruházásban a vízkezelő gépház is új burkolatot kapott, de az utak és a világítási rendszer is megújult a vásárhelyi kempingben.

felujításHódmezővásárhelykempingMárki-Zay PéterTurizmus