Az utolsó percben kapott góllal maradt alul a HVSC

100 másodperccel a lefújás előtt még vezetett a vásárhelyi együttes az OB I/B-s férfi vízilabdabajnokság szombati fordulójában.

Vérbeli rangadóval kecsegtetett a HVSC bajnokija, hiszen a vendég VIWA OSC is a középmezőnyben jeleskedik a másodvonalban, és ősszel is ki-ki mérkőzést játszott a két gárda a fővárosban. Ezúttal szintén fej-fej melletti küzdelmet hozott a meccs, és annak ellenére, hogy a harmadik negyedben a budapesti alakulat el tudott lépni két góllal, a hajrában házigazdák fordítani tudtak. Szűk két percet kellett volna kivédekezni az értékes 3 pont megszerzéséért, ám az OSC akcióból kétszer is betalált, s erre már nem tudott érdemben válaszolni a HVSC.

HVSC – VIWA OSC 7-8 (2-2, 1-2, 2-2, 2-2)

Szabó Tamás vezetőedző: – Úgy érzem, jól felkészültünk erre a mérkőzésre úgy, ahogy a múlt heti Eger ellenire is. Mindkét mérkőzésen nagyon nagy akarattal és elánnal játszottunk, felkészültünk ellenfelünk erősségeiből és jól le is védekeztük. Sajnos azonban sem ott, se a VIWA ellen több alkalommal nem volt szerencsénk: a 8 kapott gólunkból kettő blokkon megpattanva jutott a hálónkba, valamint időszakosan azt éreztem, hogy szemünkbe fújt a szél. Emellett sajnos 2 jó helyzetben középre lőttük a labdát, egyszer pedig három méterről kapufára! Bosszantó ez, nagyon úgy érzem, hogy most olyan időszakot élünk, hogy minden ellenünk van, szerencsénk sincs, de bízom benne, hogy a csapat továbbra is ilyen harcosan megy bele minden mérkőzésbe, és akkor ez hosszú távon kiegyenlítődik!  Nagyon nehéz lesz, mert így kell belemennünk most a következő négy meccsünkbe, ami egytől egyig idegenben lesz, többek között a tabella 1., 2., és 4. helyezettjével.

A vásárhelyiek jelenleg a 9. helyen állnak a 14 csapatos mezőnyben.

HVSCOB I/Bvízilabda