Az Oszkár profitál a vágányzárból

Korábban megírtuk, a Cegléd–Szeged vonalon előreláthatólag novemberig tartó pályakarbantartás miatt jelentősen megnövekedett utazási idővel kell számolnia annak, aki vonatra szállna. Úgy tűnik, sokan megtalálták, hogyan tudnának alternatív módon eljutni a Dél-Alföldről a fővárosba.

Több mint 51%-os növekedést tapasztalt a Szeged–Budapest vonalon az Oszkár telekocsi szeptember 11. és 13. között, akkor, amikor pályakarbantartó munkálatok miatt vonatok helyett pótlóbuszok kezdtek el közlekedni Szeged és Kiskunfélegyháza között – írja a szegeder.hu.

Az alternatív közlekedési mód iránti érdeklődést minden bizonnyal az növelte, hogy a hivatalos menetrend szerint 2 óra 40 percre növekedett az utazási idő Szeged és Budapest között a vágányzár óta. „Mivel a pótlóbuszok Szeged-Rókus állomásról indulnak és oda is érkeznek, a legtöbb Szegedre igyekvőnek ez további kényszerű utazási időt jelent, így érthető, hogy sokan egyéb utazási lehetőségeket is számításba vesznek. Telekocsival például Szeged belvárosából legtöbbször két órán belül elérhető a legnépszerűbb budapesti ki- és beszállóhely, a Népliget” – idézi a hírportál a telekocsi-cég közleményét, akik az utasszám további növekedésére számítanak ezen a szakaszon az elkövetkező két hónapban.

A vágányzári menetrend egyébként hétfőtől csütörtökig van érvényben egészen novemberig, hétvégente a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

MÁVOszkárTelekocsivágányzár