Az országos sajtó szétkürtölte: Márki-Zay Péter jövőre újraindul a polgármesteri székért

Ma eddig 18 internetes sajtóorgánum számolt be arról, hogy Márki-Zay Péter 2024-ben ismét megméretteti magát a hódmezővásárhelyi önkormányzati választáson.

Az elsődleges információ ezzel kapcsolatban a Gulyásagyú Médián jelent meg ma reggel. A cikkben leírták, hogy 2024. június 9-én rendezik Magyarországon a polgármester-, és helyi képviselői választásokat – egy napon az európai parlamenti választásokkal. A portál érdeklődésére azt válaszolta Mindenki Magyarországa Mozgalom kommunikációs igazgatósága, hogy szervezetükben jelenleg is folyik a jelöltek kiválasztása és felkészítése a 2024-es önkormányzati választásokra.

Hozzátették, annyit elárulhatnak, hogy „a jövő évi önkormányzati választásokon a korábban mandátumhoz jutott jelöltjeink közül többen ismét megmérettetik magukat, így például Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.”

A Márki-Zay-féle mozgalom arról is tájékoztatta a híroldalt, hogy „a hamarosan bejegyzésre kerülő” Mindenki Magyarországa Néppárt „mindenképpen” egyedül méretteti meg magát a jövő évi Európai Parlamenti választásokon. A listáról a következő hónapokban dönt a párt, így várhatóan az ősz elején tudnak majd nevekkel szolgálni.

Szinte a teljes ellenzéki online sajtó, valamint két kormánypárti orgánum, a Magyar Nemzet és a Hír TV is beszámolt Márki-Zay újraindulásáról. A helyi Promenád24 még nem.

2024Márki-Zay PéterMindenki Magyarországa Mozgalomönkormányzati választás