Az ország tájfutó központjává vált Hódmezővásárhely szombaton

Az ország legjobb, ifjú tájfutói csaptak össze ma Hódmezővásárhelyen holnap pedig Sándorfalván folytatják a versenyzést. A tájékozódási futás diákolimpia országos döntőjének megrendezési jogát a Hód-Mentor SE még tavaly elnyerte a magyar szövetségtől, csak akkor a járvány miatt el kellett halasztania a versenyt, amit a vásárhelyi szervezet ezen a hétvégén pótolt. A sportágnak idén ez volt a legnagyobb létszámú megmérettetése.

Kb. 450 nevezés érkezett a diákolimpiára. Ez 50 település 200 iskolájának tanulóit jelenti, akikhez még további 250 versenyző járul, akik a felnőtt és szenior sportolókat teszik ki.

-mondta el Petróczi Ádám főszervező.

Hatalmas szurkolást, éljenzést kaptak a versenyzők a rajtnál

Még az esemény napján is sokan neveztek a helyszínen, így a résztvevők száma meghaladta a 700 főt. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők. A zalaegerszegieknek nagyon tetszett a vásárhelyi rendezés, Kocsis Dominik Bence úgy gondolja felkészült, mégis jobban is teljesíthetett volna, de az érettségi miatt sok időt töltött tanulással is. A váltóversenyen társával, Lóránttal futott.

Kocsis Dominik Bence szerint minden adott volt Vásárhelyen a jó versenyzéshez

A veszprémi szakosztály tagjai nagy lelkesedéssel szurkoltak versenyzőiknek. Körülbelül 50-en érkeztek Hódmezővásárhelyre, Németh Zsoltné szakosztályvezető elmondta, hogy sajnos sokat nem tudtak megnézni a városból, de nagyon tetszett nekik a nyugalom, amit szerintük Vásárhely közvetít. A szállásuk Mártélyon van, már tegnap is ott aludtak.

A veszprémieknek volt a legnagyobb hangjuk, ők biztatták legjobban a versenyzőiket

Egy másik Zalából érkező edző szerint, az eső nem jól befolyásolta a futóik teljesítményét, és hozzátette, hogy ez egy könnyű pálya, hiszen itt nincsenek hegyek, mint náluk.

A legfontosabb az idő tartása volt a versenyzők számára

Petróczi Ádám főszervező azt mondta, a versenyzők célja egész nap az volt, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a megadott távot. Hódmezővásárhely belvárosában egy nap alatt, 700 tájfutó teljesített remekül, jó hangulatban, vigyázva egymásra.

Fotók: Buday Dániel, Orgovány Rudolf

A verseny eredményhirdetésén Kis Andrea alpolgármester adta át a díjakat
DiákolimpiaHód-Mentor SEHódmezővásárhelyMártélyországtájfutás