Az izmok 90 százalékát megmozgatja a Nordic Walking -ma ki lehet próbálni az Európa Parkban

Ismét lehet ismerkedni Vásárhelyen a Nordic Walkinggal. Pénteken, a 19. Botkóstolón a Zöldlépés Nordic Walking egyesülettel együtt lehet megtanulni az alapokat az Európa Parkban. Az egyesület 85 tagja mellé újak is csatlakozhatnak, akik szeretnék kíméletesen, egy pár bot segítségével átmozgatni a testüket.

Az Európa Park remek, a sportolni vágyók számára is ideális tulajdonságokkal rendelkezik. Itt fogják megrendezni pénteken a 19. Botkóstolót, ahol olyan érdeklődőket is fogadnak, akik bizonytalanok, hogy bele vágjanak-e  nordic walkingba, milyen botot használjanak hozzá, és egyáltalán alkalmas lesz-e számukra ez a sport:

„Nyilván a pandémia után nagyobb érdeklődésre számítunk. 12 éves egyesületünk elkötelezett abban, hogy népszerűsítse ezt a sportágat. Nyilván nagyon fontos megtanulni a helyes technikát, mert a helyes nordic walking mozgás hozzá meg azt a hatást, amit a szakirodalomban is olvasni lehet”

-mondja Oskovics Katalin, a Zöldlépés Nordic Walking Egyesület elnöke.

Oskovics Katalin szerint sokan ülnek számítógép előtt, a test átmozgatására jobb a Nordic Walking, mint a futás

A szigorítások feloldásával újra felértékelődött a szabadtéri sport. A Nordic Walkinghoz csak két bot kell, így gazdaságosnak számít. Mégis számos jótékony hatása van.

„A helyes bothasználattal a testünk izmainak 90%-át meg tudjuk mozgatni, a futáshoz képest. Sok az ülőmunka, sokan ücsörögnek a tv, számítógép előtt, vagy akár a fotelben.”

-tette hozzá az elnök.

A péntek délután 15:30-kor kezdődő Botkóstolón elméleti is gyakorlati oktatás lesz a Nordic Walkingról, a rávezető gyakorlatok széles skálája után eldönthetik a résztvevők, hogy az egyesület keretein belül, vagy önállóan folytatják az edzéseket.

Borítókép: Az egyesület kirándulásán készült.

BotkóstolóedzésOskovics KatalinZöldlépés Nordic Walking Egyesület