Az év első két hónapjában sokan kezdenek el kondizni – de sokan abba is hagyják később

Vannak, akik a karácsonyi lakomák miatt felugrott kilóktól szabadulnának meg, mások a 2022-es évet már több testmozgással szeretnék kezdeni. Január minden esztendőben az edzőtermek legforgalmasabb időszaka, egy népszerű vásárhelyi kondicsarnokban csúcsidőben gyakran csaknem 100-an tréningeznek. Ahhoz azonban, hogy a kezdeti lelkesedés megmaradjon fokozatosság és kitartás kell.

Gyakori szokás, hogy új évkor új fogadalmak jönnek, Vásárhelyen sincs ez másképp. Ennek egyik megtestesülése, hogy a kondicsarnokok is tele vannak. Az egyik ilyen hely vezetője azt mondja, van hogy százan is mozognak egy délutánon.

Bár Kristó Endre azt is hozzátette, a január és a február mindig nagyon látogatott, 1-2 hónap után azonban sokaknál csökken a lelkesedés. Azt mondta, ez érthetetlen, mert lehet észszerűen a mozgást úgy is, beosztva csinálni, hogy az kitartson az év többi részében is. Kristó úgy látja, sokan az ünnepek alatt felszedett plusz kilóktól szabadulnának meg, ám a fokozatosság és a kitartás hiányzik sokakból.

Mások azonban életmódot váltanának, mint a fiatal anyuka, Rattai Bianka is, aki úgy gondolja, 2022 lehet az ő éve. Régóta nem mozgott, és az azt mondta magáról, hogy úgymond anyateste lett, ám nyárra szeretne, szintén az ő szavaival élve, visszaalakulni és elégedett lenni.

Kristó Endre mindenkit megnyugtatott: senkinek sem kell félni, a testalkata miatt senki nem lesz kinézve sem az ő konditerméből, de ez máshol sem jellemző. Náluk ráadásul úgy vette észre, a tapasztaltabb vendégek segítőkészebbek, szívesen meg is mutatják a gépek használatát, de a legtöbb helyen személyi edzők is támogatják a rutintalanabbak első lépéseit. Nagyon jól tudják, valahol és valamikor mindenkinek el kell kezdeni.

életmódKonditeremsport