Az Észak utcai oviban járt a Rotary télapója

A gyerekek két hétig készültek a Mikulással való találkozásra, de így is akadt a kisebbek közt olyan, akinek még a cumi is kiesett a szájából, amikor betoppant hozzájuk a nagyszakállú.

– Verset és éneket tanultunk a Mikulásnak, s ami csomagot kaptunk most tőle, majd csak otthon bontjuk fel – mondta kórusban a nagycsoportos Zsedényi Lilla Alma és Barna Katrin Dzsennifer.

Persze nem csak ők kaptak csomagot, de az ovi két csoportjába járó összes gyerek. De csak azután. hogy a Mikulás elmondta, hogy mit tud arról, ki hogyan viselkedett az óvodában, s a gyerekek énekeltek és verseltek is neki. No, akkor aztán egyesével kapta meg mindenki a fimonságokkal degeszre tömött Mikulás-csomagját.

A nagyszakállú, piros ruhás puttonyos Mikulás láttán persze akadt olyan kisfiú, aki annyira elcsodálkozott, hogy a cumi is kiesett a szájából, de olyan kisgyerek is akadt, aki inkább az óvónéni védő ölelésébe bújt az ismeretlen elől.

Persze később már bátran melléültek, s telepedtek köré, hogy közös fotó készülhessen róluk.

– Negyven csomagot hozott a Rotary Mikulás az Észak utcai oviba járó harminchét gyereknek – árulta el Szabó Ágnes, a vásárhelyi Rotary Club alapító tagja. Hozzátette: a Rotary az Észak utcai óvodát régóta segíti, így pályázati segítségből játszóudvart telepítettek, kerítést javítottak, parkosítást végeztek. – Évről-évre – ha picivel is -, de hozzájárultunk az óvoda fejlődéséhez, szépítéséhez – tette hozzá.

– Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Rotary minden évben támogat bennünket. Nagyon sok gyerek se Mikuláskor, se karácsonykor nem szokott ajándékot kapni, ezért nagyon várjuk őket évről évre – mondta Kovács Gabriella óvónő.

észak utcai óvodagyerekekMikulásrotary