Az építésügyet kaphatja Lázár az új kormányban

Kormányzati források szerint egy építésügyi központú minisztériumot vezethet Hódmezővásárhely és Makó térségének országgyűlési képviselője.

Az ATV úgy értesült, Navracsics Tibor egy uniós/területfejlesztésit, Nagy Márton gazdaságfejlesztési súlypontút, Szalai-Bobrovniczky Kristóf a honvédelmit, Csák János pedig egy humán innovációs minisztériumot irányíthat az új Orbán-kormányban.

Megmarad miniszteri posztján Rogán Antal, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Nagy István – aki az agrártárcát fogja vezetni. Semjén Zsolt Orbán Viktor ötödik kormányában miniszterelnök-helyettes lesz. A két volt tárca nélküli miniszter Süli János, aki Paksért és Mager Andrea, aki a nemzeti vagyonért felelt, portál értesülései szerint már nem lesz tagja az új kormánynak. A paksi bővítés egy nagyobb tárcához, valószínűleg a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági- és Külügyminisztériumhoz kerül, míg a nemzeti vagyon fejlesztése és az energetika a Palkovics László vezette Ipari minisztériumhoz. 

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban, az egyeztetésen részt vett Lázár János is, aki egyaránt vezényelheti a hazai magas és mélyépítés különböző ügyeit.

Múlt hét pénteken Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjúban megjegyezte: „teljesen más kormányzati vagy miniszteriális szerkezetben állunk föl, mint ahogy korábban ezt a választópolgárok megismerhették”

kormányLázár JánosOrbán Viktor