Az Eötvös fodrász tanulója erőemelésben döntött országos csúcsot

Országos csúcsot döntött a Cegléden megrendezett Erőemelő Magyar Bajnokságon Jucha Ada Imola, aki egy év alatt küzdötte fel magát a legjobbak közé – számolt be az eredményről a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum honlapja.

Az Erőemelő Magyar Bajnokságot 158 kilogramm összetett súllyal fejezte be Ada, aki a 60,5 kilogrammos guggolásával megdöntötte a 2018-as országos csúcsot, ő maga a -47 kilogrammos kategóriában versenyzett. A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum fodrász tanulója ezzel Magyar Bajnok lett ifi kategóriában.

Ada szerint a siker kulcsa figyelni a vezényszavakra, hogy a lehető legpontosabban végezze el a gyakorlatot. De fontos a jól kiválasztott kezdő súly az erőemelő gyakorlathoz, amely három fogásnemből áll: guggolás, fekvenyomás és felhúzás. Mindhárom gyakorlatból háromszor próbálkozhat a versenyző és mindhárom fogásnemből legalább egy érvényes gyakorlat kell a versenyben maradáshoz. A fiatal vásárhelyi lány nevelő apukája is segíti felkészülését és bátyja is erőemelő edző. Ada tizennyolc éves koráig ifi kategóriában versenyez majd.

Eötvös József Technikumerős emberMagyar Bajnokutánpótlás