Az elnökjelölti vita feltételeiről keveredett üzenetváltásba Donald Trump és Kamala Harris

A következő elnökjelölti televíziós vita helyével és idejével kapcsolatban keveredett üzenetváltásba Donald Trump és Kamala Harris pénteken és szombaton.

Az MTI összefoglalója szerint Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje pénteken Truth Social-oldalán jelezte, hogy új időpontot akar, szeptember 4-ét, illetve módosított helyszínt és egyéb részleteket is. Válaszul Kamala Harris szombaton azt közölte, hogy ő a Joe Biden elnökjelöltségét feltételezve megbeszélt szeptember 10-ei vitára készül.

A volt elnök közlése szerint szeptember 4-én a Fox News hírtelevízió adna teret az eseménynek, amelyet Pennsylvania államban, egy csarnokban, közönség előtt tartanának. Megfogalmazása szerint ezeknek a feltételeknek kell teljesülni ahhoz, hogy részt vegyen a második elnökjelölti vitán.

Trump azzal érvelt, hogy az ABC országos televízióval szeptember 10-ére tervezett elnökjelölti vita másik szereplője Joe Biden lett volna, a feltételeket a még a Biden-kampánycsapattal egyeztették. A republikánus jelölt emellett egy jogvitára hivatkozott az ABC csatornával és annak egyik műsorvezetőjével, George Stephanopoulosszal.

Kamala Harris annyit felelt, hogy ő szeptember 10-én lesz ott azon a vitán, amelynek megtartásába Donald Trump is beleegyezett korábban. Reményét fejezte ki, hogy ellenfele szintén megjelenik majd.

A demokraták kampányfőnöke szerint Trump el akar futni a vita elől, de hozzátette, Harris csapata nyitott további nyilvános viták szervezésére, de a szeptember 10-éhez ragaszkodnak.

Az amerikai elnökválasztási kampány első televíziós vitáját június 27-én tartották Donald Trump
 és Joe Biden között a CNN hírtelevízió stúdiójában. Joe Biden ott mutatott teljesítménye után indult a demokrata párton belül vita, amely odáig vezetett, hogy július 21-én bejelentette visszalépését a demokrata párti elnökjelöltségtől. Azóta hivatalossá vált, hogy a demokraták a jelenlegi kabinet alelnökét, Kamala Harrist indítja el Donald Trump ellen.

amerikai elnökválasztásDonald TrumpJoe BidenKamala Harristelevíziós vita