Az ,,elhibázott brüsszeli szankciók” miatt bezár a mindszenti idősek otthona

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központjának keretei között működő Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonában elhelyezett gondozottak átmeneti jelleggel Hódmezővásárhelyre, a Serháztér u. 6. szám alatti intézménybe kerülnek – közölte a mindszenti önkormányzat.

A város közleményébe belefért a Fidesz-kormány narratívája is. Úgy fogalmaztak: ,,Az Oroszországgal szembeni elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság településünket sem kerülte el.” A rezsiköltségek megsokszorozódtak, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy a gondozottakat Hódmezővásárhelyre hozzák.

A döntés 19 gondozottat érint, akik közül 15 fő mindszenti, 4 fő a környező településekről költözött az intézménybe. Mindszentet november elsején kell elhagyniuk, az elképzelések szerint 2023. április 15-ig.

Az intézményben foglalkoztatott 5 ápoló, 1 vezető ápoló, 1 szakmai vezető, 1 takarító és 1 mosónő munkavégzésének helye is Hódmezővásárhelyen lesz.

Az önkormányzat szerint az intézkedéssel minimum 3,5 millió forintot takarítanak meg az, amit gyermekétkeztetésre és a közvilágítás finanszírozására fordítanak.

bezárásenergiahatékonyságHódmezővásárhelyidősek otthonaKapcsolat KözpontMindszent