Az egyik Volán-szakszervezet szintén elfogadta Lázár ajánlatát

Kedden számoltunk be róla, hogy a vasutasok és a hévesek elfogadták Lázár János közlekedési miniszter bérfejlesztési ajánlatát, a két Volán-szakszerszervezet viszont időt kért. Egyikőjük, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) szerdán jelezte, hogy szintén aláírják a szerződést.

Tegnap történelmi, 3 évre szóló bérmegállapodást írtunk alá a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóit tömörítő szakszervezetekkel” – írta ma közösségi oldalán Lázár János miniszter. A kilencből hét szakszervezettel sikerült tegnap megállapodniuk, a Volán érdekképviseletek időt kértek.

Szerdán az egyikük, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) jelezte, hogy szintén aláírja a megállapodást.

A bérmegállapodáshoz január 31. éjfélig még a másik szakszervezet is csatlakozhat, hogy a Volánbusz-dolgozók már januártól megkapják a magasabb bérüket. Én az utolsó percig várom őket!” – fogalmazott a miniszter facebook-bejegyzésében.

A másik szakszervezet, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet részéről Dobi István elnök így reagált közösségi oldalán:

A KKSZ aláírja a 3 éves bérmegállapodást és a szakszervezetünkre hárítja a felelősséget, egy esetleges bérfejlesztés elmaradásával kapcsolatban és ezzel próbálja magáról elhárítani, a munkavállalók cserbenhagyásának felelősségét!

Mit mondtak korábban, hogy nem írják alá a 3 éves bérmegállapodást, eddig tartott a kiállásuk, semmi harc és megadták magukat!

bérmegállapodásKKSZLázár JánosmegállapodásSZAKSZszakszervezetekVolán