Az Árpád hídi baleset egyik halálos áldozata tanú volt a Völner–Schadl-ügyben

A balesetben elhunyt egyik áldozat a rendőrség által is kihallgatott szereplője volt a Völner-Schadl-ügyben folyó nyomozásnak. A bíróság előtt azt állította, hogy bár maga Schadl György bíztatta, mégsem kapott egyszer sem végrehajtói pozíciót.

„Több forrásból is megerősített értesülésünk szerint szerda este az Árpád hídi balesetben elhunyt B. Ervin, a Schadl-ügy tanúja” – írta a HVG arról a három halálos áldozatot követelő közlekedési balesetről, amely szerda este az Árpád-hídon történt, ahol egy forgalommal szemben haladó lopott taxi frontálisan ütközött egy Suzukival. A taxi vezetőjét- aki egy éppen cigarettaszünetét töltő taxis nő pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva lopta el az autót – néhány órával a baleset előtt meg nem nevezett kábítószer birtoklásáért már egyszer elfogták, majd el is engedték a rendőrök.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Suzukit egy 34 éves férfi vezette, vele az autóban egy 32 éves női utasa ült. A sofőr, B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott, a női utas az élettársa volt. B. Ervin volt az, akitől az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátora kapta értesüléseit a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek korrupciógyanús ügyleteiről. B. Ervin többször is próbálkozott végrehajtói karrierbe kezdeni, azonban sikertelenül. Júniusi bírósági meghallgatásán azt állította, soha sem dolgozott együtt az ügy főszereplőjével, Schadl Györggyel, bár maga a végrehajtói kar elnöke bíztatta a férfit, hogy pályázzon végrehajtói pozíciókra.

B. ErvinBalesetSchadl Györgysuzukitanútaxivégrehajtó