Az áramot is lopta a marihuánát termesztő vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, akinek a vád szerint a lakásán tavaly nyáron fedeztek fel kábítószerültetvényt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 6-án, a déli órákban úgy közlekedett Hódmezővásárhelyen a járművével, hogy pár órával azt megelőzően amfetamin, illetve metamfetamin tartalmú kábítószereket, és marihuánát is fogyasztott, melyek hátrányosan befolyásolták vezetési képességét. A bódult állapotban vezető férfit a rendőrök igazoltatták, mintavételre elállították, valamint a lakhelyén kutatást tartottak. Ennek során a nyomozó hatóság több tárolóedényben és vödörben összesen 58 tő kannabisz növényt, valamint azok termesztéséhez használt eszközöket – többek között hősugárzó lámpákat, permetezőket és tápoldatot – fedezett fel. A vádirat szerint a vádlott a kábítószer termesztéséhez használt áramot is méretlenül vételezte, 2020 márciusától egészen az ültetvény felfedéséig, közel 300 ezer forintos kárt okozva az áramszolgáltatónak.

Az elkövetőt a járási ügyészség kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint lopás bűntettével vádolja.

kábítószerÜgyészség