Az amerikaiak harmada szerint laborban állították elő a koronavírust

De a briteknél is népszerűk az összeesküvés-elméletek, harmaduk nem zárja ki, hogy az 5G mobilinternet-hálózat terjeszti a vírust.

Az amerikaiak harmada szerint az új koronavírust egy laboratóriumban hozták létre – idézi a Pew Research kutatóintézet felmérését a The Guardian. A lap cikke szerint a 8914 felnőtt USA-belit megkérdező kutatásban négyféle választ lehetett választani, ahonnan a COVID-19 ered:

  • természetesen jött létre
  • direkt hozták létre egy laboratóriumban
  • véletlen hozták létre
  • nem létezik

Ráadásul akik szerint laborban készült a vírus, azok többsége – 23 százalék – szerint direkt csinálták. Egyetlen megnyugtató adat a felmérésben, hogy mindössze a kutatásban részt vevők 1 százaléka állította, hogy a vírus nem létezik.

Akik pedig nem egy direkt kotyvasztott tömegpusztító összeesküvést látnak a vírusban, azok közt van, aki a már Magyarországon is elinduló ötödik generációs (5G) mobilinternet-hálózathoz kötik a terjedését, a cikk szerint a britek harmada nem zárja ki ezt a lehetőséget. A 24.hu azt írja, az elméletet arra alapozzák hívei, hogy amikor Vuhanban elkezdett terjedni a vírus, ott már használták a hálózatot, és ahogy a világ más részein is bevezetik, úgy ott is megjelenik a kór. Az elmélet ugyan szintén megmosolyogtató, de a lap megjegyzi:

Ráadásul amint a Vodafone, a Three, az o2 és az EE brit mobilszolgáltatók a vandalizmusra reagáló közleményükben felhívják a figyelmet: nem csak teljesen alaptalanok a vádak, de károsak is azokra az emberekre és cégekre nézve, akik és amelyek a szolgáltatásaink folyamatosságára támaszkodnak. A Downing Street szóvivője emellett hozzáteszi: a koronavírussal és az 5G-tornyokkal kapcsolatos összeesküvés-elmélet életeket kockáztat, mivel több sürgősségi szolgáltatás is ezekre támaszkodik, a tűzoltóktól kezdve a mentőkig.

felméréshoaxKoronavírus-világjárvány (COVID-19)