Az alsós oltatlanoknak is karanténba kell menniük

Január 15-től ugyanaz a szabály vonatkozik az alsó tagozatosokra, mint a felsősökre: ha koronavírusos van az osztályban, azok mennek karanténba, akik nincsenek beoltva. A karantén náluk is hét napig tart, majd három tünetmentes nap után újra mehetnek iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított ötödik napon is feloldható egy negatív Covid-gyorsteszttel.

Kásler Miklós miniszter közoktatási vezetőknek írt tegnapi levelében ismertette a járványügyi protokoll változását – számolt be az Index.

A karantén a fertőzötteknél hét napig tart, majd három tünetmentes nap után újra mehetnek iskolába. A karantén a tünetek megjelenésétől számított ötödik napon is feloldható egy negatív Covid-gyorsteszttel.

A szoros kontaktok (osztálytársak) közül az oltottak továbbra is járhatnak iskolába, a többieknek pedig öt nap karantént kell elrendelni. A tanintézménynek gondoskodnia kell, hogy ezek a gyerekek megkapják a feldolgozott tananyagot és a házi feladatot.

Fertőzés esetén az adott intézményben vagy az érintett csoportban az eddigiekhez hasonlóan kizárólag az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet. A jelenléti oktatás úgy is megszervezhető, hogy az otthon lévők abba online módon bekapcsolódhassanak.

Kásler MiklósKoronavírus-világjárvány (COVID-19)közoktatásoltás