Az alkotásra vágyó fiataloknak kedvez a BFMK tábora

Hatalmas érdeklődésre tart számot a BFMK divattervező nyári tábora, ahol jobb agyféltekés rajzolást, és különböző divatfogásokat és kulisszatitkokat is el lehet sajátítani június végén.

A jobb agyféltekés rajzgyakorlatok képesek bennünket kiléptetni a hétköznapi sémákból. Az agy újrahuzalozása után más lesz a feladatmegoldásunk, a memóriánk, az összpontosított figyelmünk, és könnyebben el tudunk határolódni az érzelmi konfliktusainkban. Egyszerűen kapcsolgatni tudjuk a bal és a jobb agyfélteként aktivizálását, és integrálni tudjuk a működésü(n)ket.  Ezzel holisztikus látásmódot tudunk felépíteni, ami a tanulásban, a munkánkban és a mindennapjainkban is előnyünkre szolgál. A jobb agyfélteke felelős a kreativitásért is, ami nélkülözhetetlen, jobban, mint gondolnánk.

-tudtuk meg Nyári Júliától a Buborék Szabadművészeti Egyesület vezetőjétől, aki a BFMK nyári táborában művészeti instruktorként vesz részt, rajzgyakorlatokkal és YTONG-szobrászattal.

A tábor másik vezetője Rengei Georgina divat és textiltervező lesz, aki a saját márkáját 2 éve indította el, Rozmaring Hungarian Design néven. Ruháit egyre többen felismerik az utcákon, látványos népi motívumai, különleges fazonja és egyedisége rögtön odavonzza a tekintetet. Elsősorban kötött ruhadarabokat tervez hétköznapi viselethez, amin mintha egy-egy népdal vagy népmese elevenedne meg. Ruhái színesek, kifinomultak és igazán szerethetőek. A dizájn mellett a ruhadarabok magas minőséget képviselnek, hogy méltó módon legyen feldolgozva népi kincsünk.

 A divattervező tábor azoknak szól, akiket igazán érdekel az igényes és egyedi öltözködés, szeretnék kézügyességüket és kreativitásukat fejleszteni. A tábor során betekintést kapnak a különböző korok öltözködéseibe, a tábor végére saját készítésű ruhadarabbal térhetnek haza, valamint egy öltözékkiegészítőt is elkészíthetnek a legügyesebbek.

-mesél a táborról Nyári Júlia.

A tábori programok és tanfolyamok elsődleges célja az önállóságra való nevelés, mely a tanulási szokásokra is pozitívan fog hatni.  Ugyanilyen fontos a stratégiai gondolkodás ösztönzése, az élményszerű programokkal elért sikerélmények, amik felülírják a mindennapi kudarcokat, és a résztvevők új energiával készülhetnek a következő tanévre.

BFMKdivatNyári Júliarajztábor