Az Agrárminisztérium még jogszabályt is változtatna a vásárhelyi földadó miatt

Felelőtlen lépésnek tartja, és elutasítja az Agrárminisztérium a földadó hódmezővásárhelyi bevezetését, jogi lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy ilyen terhet ne lehessen kivetni – jelentette ki a tárca parlamenti államtitkára szerdán Szentesen sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Farkas Sándor a ,,baloldalizás” mellett arról beszélt, a hódmezővásárhelyi döntést követően pár nappal a szentesi önkormányzat is földadó kivetését tervezte, de a tiltakozások nyomán visszavonták ezt az előterjesztést.

Szerinte a földadó kivetésének továbbgyűrűző hatása lenne, a gazdálkodók képtelenek lennének kigazdálkodni azt, továbbhárítanák, és végül a fogyasztóknál jelenne meg, tovább növelve az inflációt. Hozzátette, amennyiben egy gazdálkodó mezőőri járulékot fizet az önkormányzatnak, akkor újabb terhet már nem lehet kivetni termőföldjére a hatályos jogszabályok alapján sem. Az Alkotmánybíróság is hozott már egy elutasító határozatot a földadóval kapcsolatban.

– fűzte hozzá.

Szél István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád megyei elnöke, Székkutas fideszes polgármestere és Lázár János jobbkeze arra kért mindenkit, csatlakozzanak a petíciójukhoz.

AgrárminisztériumFarkas SándorföldadóHódmezővásárhelySzél IstvánSzentes