Augusztusban megnyílhat a csúszdapark Vásárhelyen, megvannak a kivitelezők

Nettó 176 millió forintért épülhet meg a három csúszda és az üzemeltetésükhöz szükséges gépészeti megoldások a Török Sándor Strandfürdőben.

Ha április elején megkötik a szerződést a kivitelezést elnyert cégekkel, melyeknek négy hónapjuk lesz a vállalt feladatuk teljesítésére, a nyári strandszezon végére megnyílhat a csúszdapark a hódmezővásárhelyi strandon. Mindenesetre a közbeszerzési eljárás során beérkezett ajánlatok bírálati összegzése már elkészült. A HVSZ Zrt. által indított tender ezúttal valódi versenyt hozott, tavaly ugyanis, amikor először meghirdették a munkákat, kevesen jelentkeztek, idén viszont a három részfeladat mindegyikére többen is benyújtottak árajánlatot. 

Az 55 méter hosszú “Anaconda”, a 17 méteres “Családi” és a közel 9 méteres magasságból induló “Kamikaze” csúszda telepítéséhez egyéb műszaki módosításokat is el kell végezni a medencénél és a gépészeti részen. A csúszdákat a strandmedence fogadná a tervek szerint.

Az elektronikus közbeszerzési rendszerbe feltöltött dokumentum a szerint a vasbeton műtárgyak tervezését és kivitelezését a vásárhelyei ALBAU-2001 Kft. nyerte el 30,8 millió forintos ajánlatával. A víztechnológiai és vízgépészeti munkákat a kecskeméti Kardos Uszoda- és Víztechnika Kft. kaphatja, melynek 65,1 milliós ajánlata volt a legalacsonyabb. A csúszdákat pedig a lengyelországi Katowicében székelő Amnon Polska Sp. szerelheti fel, a társaság 80 milliós ajánlattal nyerte el a megbízást. 

HVSZ ZrtközbeszerzésTörök Sándor Strandfürdő