Augusztus 15 után is maradnak a korlátozások, elmarad a SZIN

A korlátozások feloldása kockázatos lenne, ezért augusztus 15. után is marad a zenés táncos rendezvényekre vonatkozó ötszáz fős tiltás – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón, melyet nemzetközi járványügyi elemzéssel kezdett. Indoklása szerint a cél, hogy megelőzzék a második hullámot és, hogy szeptemberben rendesen el lehessen kezdeni a tanévet.

Elmondta, hogy tudják, hogy az elmúlt két hónap rosszul érintette a zenész szakmát, ezért 5,3 milliárd forintos támogatási program lesz, garázskoncert-sorozat után lesznek virtuális koncertek felvételeken elő. A Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le a programot, 800 millió ebből kifejezetten a cigányzenészeknek megy.

Lapunknak telefonon Kolonics Erika fesztiváligazgató elmondta, ez azt jelenti, hogy a Szegedi Ifjúsági Napokat nem tudják megtartani. Ez az információ közben a SZIN Facebook-oldalára is kikerült.

„A kormány döntése szerint eddig úgy tűnt, hogy a fiatalok velünk zárhatják a nyarat, azonban a mai kormányinfon elhangzottak szerint a teljes idei fesztiválszezon elmarad. Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár, de megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon. Hiányozni fogtok!írják az esemény közösségi oldalán.

Szegedi Ifjúsági Napok – SZIN

A kormány döntése szerint eddig úgy tűnt, hogy a fiatalok velünk zár… hatják a nyarat, azonban a mai kormányinfon elhangzottak szerint a teljes idei fesztiválszezon elmarad. Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár” – de megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon.

fesztiválGulyás Gergelykormány