Átvette a Hódmezővásárhely Egészségügyéért díjat Dr. Deák Gábor

Az orvos nem tudott részt venni a múlt heti díszközgyűlésen, így ő tegnap kapta meg az elismerést. A védőnők közül Kádár Ágnes, Kerekes Mária és Ősziné Kis Katalin vette át az elismerését Dr. Márki-Zay Péter polgármestertől és Dr. Berényi Károly alpolgármestertől – tudatta az önkormányzat.

Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata

Deák Gábor 1941-ben Budapesten született és 1965-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1969 és 1999 között a vásárhelyi Erzsébet Kórház főorvosa, 1991-től a város körzeti és üzemorvosa. A szülészet-nőgyógyászat, a kórbonctan-kórszövettan és a háziorvostan szakorvosa. Több évig a Frankel Leó Szakközépiskola egészségügyi tagozaton volt óraadó tanár, a nővérképzésben is részt vett. Diákjai nagyon szerették óráit, tisztelték szakmai tudását.

Két gyermeke van, fia is az egészségügyet választotta hivatásául, urológus a Szegedi Urológiai Klinikán, lánya pedig jogász lett. Felesége is az egészségügyben dolgozott hosszú éveken keresztül, az Erzsébet Kórház sterilizálójának volt a vezetője. A most 81 éves Deák Gábor a világjárvány ideje alatt is folytatta gyógyító tevékenységét, 53 éve szolgálja Vásárhely lakosainak egészségét.

Dr. Berényi KárolyHódmezővásárhelyHódmezővásárhely EgészségügyéértMárki-Zay Péter