Átmenetileg bezárhat az Emlékpont a rezsipara miatt

Tervben van, hogy más, kevés látogatót fogadó helyen is mérséklik vagy szüneteltetik a fűtést – erről Szabó János alpolgármester nyilatkozott.

Vásárhelyen a fűtési idényben korlátozni fogják, maximum hány fok lehet az intézményekben. Azt még nem tudják a városházán, hogy mennyivel nő az idén az önkormányzat fenntartásában működő intézmények energiaköltsége, mivel nincs még szerződésük gázra és áramra – számolt be a Telexnek Szabó János. Az alpolgármester szerint elképzelhető, hogy összevonnak bölcsődei és óvodai csoportokat, ennek lehetőségét is vizsgálják még.

A lapnak azt is elmondta Szabó János, hogy a 2006-ban megnyitott Emlékpont sorsáról hamarosan döntenek, felmerült ugyanis, hogy átmenetileg bezárják. Szintén tervben van, hogy más, kevés látogatót fogadó helyen is mérséklik vagy szüneteltetik a fűtést.

Az alpolgármester úgy véli, Hódmezővásárhely még viszonylag jó helyzetben van, mert a városnak vannak pénzügyi tartalékai, így nem kell leállítaniuk a legfontosabb beruházásokat. Sőt, igyekeznek felgyorsítani a különböző energetikai fejlesztéseket. A városháza tornyának hamarosan kezdődő felújításánál napelemes LED-lámpákkal oldják meg a világítást, az egyik bölcsődében pedig most kezdenek fűtés-korszerűsítésbe: a régi, nagy fogyasztású gázkazánok helyett talajszondás, hőszivattyús fűtés lesz, napelemekkel kombinálva. Az is előny, hogy az önkormányzati intézmények egy részét már korábban átállították termálvíz-hőenergiára, a városháza, a gimnázium, és a strandfürdő is így működik. Az a terv, hogy később óvodákat és bölcsődéket is bekötnek a termálvizes fűtési hálózatba – írta a Telex.

bezárásEmlékpontrezsiSzabó Jánosvárosháza