Átlag fölött alakultak pénteken a maximumok

A térségünket hidegfront súrolta, amelynek hatására ugyan péntek délelőtt még több volt a felhő, de délután már fokozatosan csökkent a felhőzet és ismét a napsütés került túlsúlyba a legtöbb helyen – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

A csapadék is megszűnt a déli, kora délutáni órákra. A délies szél viszont megélénkült, a Dunántúlon meg is erősödött, így még nagyobb elánnal tódult be hazánkba a meleg légtömeg. A maximumok így még mindig jóval az átlag fölött alakultak. Hajnalban viszont a legtöbb helyen derült, vagy kissé felhős égbolt hatására szépen le tud hűlni a levegő – fogalmaztak.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hozzátették: szombaton élvezzük ki még ezt az igazán kellemes napot, ugyanis estétől megérkezik az igazi ősz. A reggeli pára-, illetve ködfoltok feloszlását követően alapvetően napos, gyengén felhős időre van kilátás. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A késő délutáni, esti óráktól északnyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet, és az északnyugati országrészben este már eső, zápor is előfordulhat.

hőmérsékletidőjárásoktóberOrszágos Meteorológiai Szolgálat