Átalakult a Pál Utcai Óvoda mosdója

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. az alapításának 50. évfordulója alkalmából óvodai mosdó felújítási programba kezdett Hódmezővásárhelyen, amelynek keretében elsőként a Malom Utcai Óvoda, majd a Szeremlei Sámuel Református Óvoda mosdói újultak meg az elmúlt években. A programot folytatva a vállalat az idén a Pál Utcai Óvoda mosdóit alakította át a mai kor követelményei szerint.

Az óvoda kiválasztásában – mint az előző óvodák esetében is – a hódmezővásárhelyi önkormányzat működött közre. A Pál Utca Óvodában egy nagyobb és egy mozgáskorlátozott mosdó került felújításra a 4 hétig tartó nyári szünet alatt. Az 7 mosdót és 7 WC-t tartalmazó mosdó tervezésekor különös figyelmet kapott, hogy óvodásoknak készül, így ennek megfelelően színekben gazdag és gyermekek számára könnyedén használható megoldásokban (gyerek fali-WC, gyerek csaptelep) bővelkedik – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a vállalat.

Ugyanakkor fontos szempont volt a fenntarthatóság is, így számos víztakarékos megoldás (WC öblítése, csaptelep) is megtalálható a gyerekek által használt mosdóban a felújítást követően.

A nagy mosdóval párhuzamosan megújult az óvoda mozgáskorlátozott helyisége is, ahol – többek között – helyett kapott a Villeroy &Boch által a program keretében adományozott szárítógép is.

A két mosdó teljes felújításának a költsége meghaladta a 11 millió forintot. A Pál Utcai Óvoda mosdóinak a megújulását a vásárhelyi Keramitalia Kft. is támogatta, több mint 400 ezer forint értékű burkolat felajánlásával. Az óvoda nyári szünetét követően, már augusztus közepén birtokba vehették a gyerekek az átalakított és megújult mosdót – írta közleményében a cég.

felújításHódmezővásárhelymosdóPál utcai óvodavásárhelyi hírekVilleroy & Boch