Átadták a munkaterületet, épül a Játszóház

Ma délelőtt adták át az önkormányzat szakemberei a nyertes vállalkozónak a Petőfi utca 6 szám alatti ingatlan egyik részét, ahol a tervek szerint játszóházat hoznak majd létre. A munkálatok holnap már kezdődnek. A játszóház nevéről a lakossági javaslatok és szavazatok alapján döntenek majd.

A város célkitűzése az, hogy hosszú távon egy olyan szórakoztató központot hozzon létre Hódmezővásárhely szívében, a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan földszintjének kihasználatlan termeiben és az udvarban található melléképületekben, amely minden korosztály számára lehetőséget biztosít a könnyed kikapcsolódásra. – tájékoztatnak minket a város facebook oldalán. A hosszú távú tervek szerint ebben a szórakoztató központban egyéves kortól a felnőtt koron át mindenki fog találni kedvére való programot.

Jelenleg a játszóház kialakításának első, idei ütemében a nagy tornatermet újítják fel a 3-12 éves gyermekek számára.

A terem felújítását a közbeszerzési eljárás során a RBMI-KER Kft. nyerte meg. Az Önkormányzat bruttó 23 millió Forintot fordít a felújításra, átalakításra. A munkálatok érinteni fogják a padlóburkolat cseréjét a teremben; a vakolat leverését, helyreállítását, újravakolását; a helyiség tisztasági festését; 4 db klíma telepítését; a LED fényforrások korszerűsítését; ruhatár kialakítását; a bejárati ajtó és előtér felújítását; a teremhez tartozó vizesblokk teljes körű felújítását – család-barát mosdó kialakításával; mozgássérült rámpa elhelyezését; valamint a közlekedő padlóburkolat cseréjét is.

A munkaterületet ma délelőtt adta át a vállalkozónak az önkormányzat, akik már a holnapi nap folyamán megkezdik a munkálatokat.

A vállalkozónak 60 nap áll rendelkezésre a munkálatok elvégzésére.

Eközben folyik a játszóeszköz beszerzése is. Tematikáját tekintve a játszó gyerekek az édesvíz élővilágával ismerkedhetnek majd meg. A játszóeszközön belül több, mint 50 különböző elem lesz megtalálható, például: eltérő méretű és formájú csúszdák, trambulin, kötélpálya, mászótorony, kötélhíd, labdamedence, stb.

A játszóház működésének módja, és nyitvatartásának ideje még kidolgozás alatt van. Annyi azonban már biztos, hogy a Vásárhely kártyával rendelkezők nagy kedvezménnyel vehetik igénybe a kínált szolgáltatásokat.

A gyerekek várhatóan az ősz folyamán vehetik birtokba a játszóházat, amely még nem rendelkezik egyedi névvel. Erre vonatkozóan szívesen fogadják a lakosok ötleteit a sajto@hodmezovasarhely.hu emailcímen. A beérkezett elnevezési ötletekből szavazást fognak kezdeményezni, mert szeretnék, ha Önök adnának nevet a város játszóházának.

A Petőfi 6 szám alatti ingatlan felső emeletét amúgy a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola használja – ha jól tudjuk önkényesen elfoglalták a földszint jelentős részét is. A leendő játszóháznak helyet adó volt tornatermet nem használják, azt a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet használta sokáig, akik azóta – éppen a játszóház érdekében – új helyre költöztek. Amikor az önkormányzat tájékoztatta az iskola vezetését és fenntartóját a munkálatok megkezdéséről, Bán Csaba fenntartóként bejelentette, hogy az egyházközség a teljes ingatlan tulajdoni illetőségére jelentett be tulajdoni igényt annak a törvénynek mentén, amely az egyházak által oktatási célra használt önkormányzati ingatlanok tulajdonjogát átadatná az adott egyháznak. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a májusi közgyűlésen arról döntött, hogy a benyújtott igényekben megjelölt ingatlanok tulajdonjogát megtartja.

játszóházPetőfi 6.