Átadták a laptopokat a Szakképzési Centrum tanárainak

Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Főigazgatója szerint ez a Kalmár, a Corvin és az Eötvös iskoláiban 110 oktatót érint, a HSZC 9 intézményében pedig összesen 330 laptopot adnak át, mintegy 150 millió forint értékben. Az elmúlt másfél év megmutatta, milyen fontosak a digitális kompetenciák az oktatásban, és azok fejlesztése.

Az elmúlt tanévben, mondta Kincses Tímea főigazgató, 2.5 millió forint értékben a HSZC minden iskolájába 1-1 szervert vásároltak. Az okostáblák számát is iskolánként 5-6-tal növelték. Az igényfelmérésre akkor került sor, amikor át kellett állni a digitális oktatásra, és ekkor azoknak is biztosították a szükséges eszközöket, akiknek esetleg nem álltak azok rendelkezésre.

A digitális kultúra fejlesztését is fontosnak érzik, mondták, és szeretnék a felkészülést is elősegíteni. Kincses Tímea mindemellett bízik abban, hogy teljes digitális oktatásra már nem kerül sor, maximum hibrid oktatásra.

Az egyik tanár, Bense Pál a Vásárhelyi Médiacentrumnak arról nyilatkozott, hogy a laptopot valószínűleg az iskolában fogja használni, azt még meg kell nézni, milyen programokat kell majd telepíteni rá.

Hegedűs Zoltán kancellár az átadáson elhangzottakhoz hozzátette, hogy ezeket a laptopokat a megtakarításokból és a felnőttképzés által bejött plusz bevételekből tudták megvásárolni.

Azt is elmondta Kincses Tímea a mai rendezvényen, egy tanárnak ma már nem krétára, hanem informatikai eszközökre van szüksége.

A Szakképzési Centrum intézményeiben később folytatódnak a laptopok átadása, a Centrum tájékoztatása szerint összesen 330 laptopot adnak majd át a tanároknak.

HSZCKincses Tímealaptop