Átadták a honvédek támogatását

Ma délután ünnepélyes keretek között, zárt esemény keretében dr. Berényi Károly, a Vásárhely Városáért Közalapítvány elnöke és Márki-Zay Péter polgármester átadták a honvédek támogatását.

Még 2023-ban döntött a vásárhelyi közgyűlés arról, hogy támogatja a vásárhelyi, külföldi bevetésben megsérült katonákat. Ezt Vásárhely – miután a Honvédelmi Minisztérium nem volt együttműködő a katonák elérhetőségeinek kiadásában – a Vásárhely Városáért Közalapítványon keresztül oldotta meg. Az eredetileg 6 milliósra tervezett keretet a februári közgyűlés a duplájára, 12 millióra emelte. Majd, mivel minden vásárhelyi érintett jelentkezett – a célra még plusz 4,5 milliós összeget bocsájtottak a Közalapítvány rendelkezésére. Kedden kora délután adták át a 16,5 millió forintot a megsérült honvédeknek.

A támogatásról Márki-Zay Péter elmondta régebben, hogy ez egy jelképes összeg, amivel háláját fejezi ki a város a honvédek szolgálatáért. Ugyanakkor annak is hangot adott, hogy felelőtlennek tartja a kormányt, amiért magyar katonákat küld konfliktusos külföldi területekre.

A támogatás átadása után a katonák elsőként megtekinthették a megújult városháza erkélyéről és tornyából a kilátást – ahová mindenki, még a maradandó sérüléssel együtt élő honvédek is felmentek.

Berényi KárolyHódmezővásárhelyhonvédekMárki-Zay Pétertámogatás