Asszonycipelő versenyen is részt vettek a vásárhelyi diákok

A vajdasági Tótfaluban emlékeztek az Összetartozás napjára a vásárhelyi Corvin és Kalmár iskola diákjai. A megemlékezés után főző- és más versenyekkel zajlott a program.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola, és Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Intézményegysége ebben az évben is támogatást nyert a Rákóczi Szövetség belső pályázatán, amit ezúttal arra használt fel, hogy a vajdasági Tótfaluban a helyi lakosokkal, testvértelepülések képviselőivel és a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tanulóival együtt emlékezzen meg egy csoport diákja az Összetartozás Napjáról, illetve részt vegyenek az alkalomra szervezett főzőversenyen.

Szécsényi Norbert, Terbán Zsolt Márkó, Gál Nimród Dávid és Hevesi Edina 4/12.D osztályos tanulók vásárhelyi kötözött táskalevest és vörösboros őzpörköltet főztek kakukkfüves gőzgombóccal, Andrikó Virág és Hevesi Edina szilvalekváros barátfülét sütöttek. A leves fődíjat nyert: egy kétszemélyes utazást Hollókőre, a pörkölt több mint harminc induló közül a második helyezést szerezte meg. Felkészítő tanáraik: Török Ferenc és Bereczkiné Palócz Gyöngyi.

A főzés mellett színes program várta a résztvevőket: a délelőtti koszorúzás után délután a különféle versenyeké volt a terep, például az „asszonycipelő” versenyé, ahol ismét sikeresen mérkőztek meg a fiatalok – számolt be a történtekről Szani Marianna.

Corvin Mátyás TechnikumKalmár zsigmond tagintézményösszetartozás napjaTótfaluVajdaság