Arról sincs döntés, hogy mikor lesz döntés

Szótlan kivárás jellemzi a hazai kézilabdaéletet. Amíg a csapattagok online vezényelt edzéseken egyénileg dolgoznak a HLKC-nál, a klubvezetés információra vár.

Minderről Áncsán István, a vásárhelyi egyesület elnöke nyilatkozott a klub honlapjának: „Jelen pillanatban nem csak mi, hanem az összes magyarországi sportszervezet aggodalommal figyeli a kialakult helyzetet. Napi szinten várjuk a további információkat, mind az országos intézményektől, mind a szakszövetségtől. Egyelőre nincs konkrét információnk arról, hogy a bajnokságok, akár a felnőtt, akár a korosztályos utánpótlás-bajnokságok sorsáról mikor dönt a szövetség. Több forgatókönyv is van, de addig szeretnénk a csapatokat és a gyereket edzésben tartani. Mindent elkövetünk azért, hogy ezek az online edzések a lehető leghatékonyabban tudjanak megvalósulni.

Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége utoljára több mint két hete, március 20-án ülésezett – legalábbis a szervezet honlapja szerint. Március 13-án döntöttek a bajnokságok felfüggesztéséről, de arra nem tért ki a határozat, mikor vagy meddig kell felülvizsgálni a döntést.

HLKCkézilabda