Balázs Zsanett és Rózsás Ramóna édességeikkel érdemelték ki az elismeréseket a szolnoki Pelikán Kupán. A képen a diákok és oktatójuk Bereczkiné Palócz Gyöngyi.
Az idén 16. alkalommal szervezték meg Szolnokon a Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállítást és versenyt április 1-jén. A rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy hozzájáruljon a vendéglátó szakmák népszerűsítéséhez, fejlődéséhez. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola cukrász tanulói, Balázs Zsanett és Rózsás Ramóna aranyérmet és különdíjat kaptak.
A versenykiírás szerint egy hagyományőrző és két szabadon választott desszertet, valamint egy díszítőmunkát kellett készíteniük. A corvinos cukrász tanulók zserbóval, eper tarte-tal, birsalmás-kardamomos monodesszerttel versenyeztek, díszítőmunkájuk pedig egy látványos karamell artisztika volt. A pályaműveket országosan és nemzetközileg is elismert szakmai zsűri bírálta el.