Aranyat ért a Bethlen negyedórás Hamletje az EDÜ-n

Arany minősítést kapott a 30. Erkel Diákünnepeken a vásárhelyi Bethlen Diákszínpada, a református gimnázium két diákja és a Csürhe Banda is remek eredményt ért el. A képen a Bethlen Diákszínpada és a Csürhe Banda, Simon Ferenc mestertanárral. Fotó: bgrg.hu.

Az EDÜ – Gyulai Diákfesztivált a folytonosság és a tehetséggondozás jegyében évente rendezik meg. Az idei, immár 30. fesztiválra az ország különböző pontjairól 250 produkcióval érkeztek a fiatalok, akik napokon át 16 kategóriában álltak színpadra. 

Hamlet két órányi színpadi hezitálását alig több mint 15 perce sűrítették a színjátszók, sajátos humorú előadásukban. Tom Stoppard különleges, Arany János fordításában ismert szövegkönyve alapján. A darabot ezúttal is Simon Ferenc mesterpedagógus rendezte.

A vásárhelyiek eredményei:

I. helyezett lett, így arany minősítést kapott a Bethlen Diákszínpad Hamlet, dán királyfi című előadása. Szabó Hédi, Terhes Balázs (12. C), Kovács Anna Karola, Cselőtei László (11. B), Varga Boglárka, Kárai Kende, Pletka Levente (11. C).

Szépen szerepelt a Bírónő, kérem és A három kismalac és a farkas előadása, Nagy Benjámin rendezésében.

Prózamondás

II. helyezett lett, így ezüst minősítést kapott Pap Ákos (11. D).

Különdíjat Tószegi Rebeka (11. B) érdemelt ki.

Ebben a kategóriában és versmondásban is szépen szerepelt Szabó Hédi (12. C) és Pletka Levente (11. C), továbbá versmondásban még Varga Rebeka (11. D) (felkészítő tanár: Simon Ferenc) és Soós Nóra (10. B) (felkészítő tanár: Lázárné Vass Katalin).

Népdal – Hangszeres népzene

Különdíjat kapott a Csürhe Banda (Kovács Anna Karola zenekarvezető (11. B); Somogyi Attila, Vakulya Bence, Hajdú Botond Xenox).

Szépen szerepelt Nagy Ádám (10. B) szólóénekben, Miklós Fanni (11. C) népdaléneklésben.

Az EDÜ-ről filmet készített Pletka Levente, Hamvas Ödön (11. C), Pap Ákos (11. D), Zsóri Levente (12. B).

Bethlen Gábor Református GimnáziumCsürhe bandaerkel diákünnephamletHódmezővásárhelysimon ferencVásárhelyvásárhelyi hírek