Áramszünettel kezdődött a Görbe utcai háztűz

Tegnap este egyszer csak elment a villany a Görbe utca 30. szám alatti vályogházban, majd az abban lakó, s éppen egyedül lévő asszony azonnal észlelte, hogy nagy a baj.

– Nem voltam itthon, az élettársam szólt, hogy jöjjek haza, mert ég a ház. Mire ideérkeztem, már vagy három kocsival itt voltak a tűzoltók és itt voltak a rendőrök is. Be akartam menni, de nem engedtek. És még vagy két-három órán át oltottak, annyira égett minden – idézte fel a tegnap esti történteket a házban lakó Varga László. – Azt sem tudom, hogy ki szólt a tűzoltóknak – tette hozzá.

Varga Lászlót az élettársa riasztotta, hogy ég a ház

Azt mondta, hogy nem csak a tető jó része semmisült meg, de rengeteg szerszám is elégett. A ház lakhatatlanná vált, holmijuk pedig vagy a lángok martalékává váltak, vagy teljesen tönkrementek, használhatatlanná váltak.

A károsultakat a városi önkormányzat ideiglenesen elhelyezte arra az időre, míg vissza nem tudnak költözni otthonukba. A Vöröskereszttől lakberendezési tárgyakat, illetve élelmiszereket, ágyneműt és takarókat kaptak.

A vármegyei Katasztrófavédelem közölte, hogy a riasztás után percek alatt a helyszínre értek a tűzoltók, de ekkor már a melléképület egy része is lángolt. Az oltás során a tűzoltók négy gázpalackot vittek ki az épületből. A tüzet három vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.

A kár tetemes.

görbe utcakárosultonkormányzattűzvárosVásárhelyVöröskereszt