Apró talpakra lesz szabva a bölcsi új udvara

A tervek szerint július végére készül el az Oldalkosár utcai Apró-talpak Bölcsőde új udvara. A 70-es években épült bölcsi kertje bruttó 26 millió forintból kap új térkő- és rekortánburkolatot, a pancsolók is megújulnak. A fejlesztés a bölcsőde költségkeretéből valósul meg.

A kormányhivatal még tavaly állapította meg, hogy az Oldalkosár utcai Apró-talpak Bölcsőde udvara a sok betonfelület és a szintkülönbségek miatt már nem felel meg az előírásoknak. Augusztus 31-ig kaptak határidőt, ameddig el kell végezni az átalakítást.

A kivitelező cég a Belo-Ép 2020 Kft., ők azok, akik a beszerzési eljárást nettó 21 millió forinttal megnyerték. A sok beton helyére most 280 négyzetméteren térkövet, kb. 300 négyzetméter felületre pedig rekortán (gumi-) burkolatot helyeznek, ezen felül pedig a balesetveszélyes beton virágládákat is felszámolják, és új homokozót készítenek. A három régi pancsoló is megújul, ami különösen nagy áldás lesz a gyerekeknek a nyári melegben. 

Készül az egyik pancsoló

– Terveink szerint színes lesz az új gumiburkolat, ha sikerül, egy kígyómintát szeretnénk elhelyezni rajta – tudtuk meg Brujmann Krisztinától, az Egyesített Bölcsőde vezetőjétől.

Igyekeznek a kivitelezést úgy ütemezni, hogy a lehető legkevésbé zavarják a kicsiket, dél és kettő között például nem végeznek hangos munkát. A mostani hőségben talán nem is olyan nagy gond, ha kevesebbet játszanak kint az apróságok, de biztos, ami biztos, az udvarról hoztak be játszóeszközöket, hogy a nagymozgásos tevékenységeknek is teret adjanak. Néhány hét múlva újra birtokba vehetik a gyerekek az udvart és az új pancsolókat is, immár sokkal biztonságosabb környezetben.

Apró-talpak BölcsődefelújításVásárhely