Április végén kivezethetik az árstopokat

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely a mai kormányinfón elmondta, a határidő előtt néhány héttel beszélnek majd arról, az árstop meghosszabbítható-e.

Úgy fogalmazott, addig lehet bármilyen árstopot fenntartani, amíg az az ellátásbiztonságot nem veszélyezteti. Gulyás azt is elmondta, akik az alapvető élelmiszereket vásárolják, számukra nagy segítség az ársapka, az intézkedésnek egy ilyen pozitívuma biztosan van. Hozzátette: van egy komoly élelmiszeripari infláció egész Európában, az árak nőnek, és hogy hol tisztességtelen a növekedési mérték, azt a GVH vizsgálja.

Az ársapkák kivezetését a Napi.hu-nak adott interjújában Nagy István agrárminiszter is megerősítette. Arról beszélt, az élelmiszerek drágulásának mértéke a következő hónapokban nagy valószínűséggel mérséklődik, ezt a piaci folyamatok is előrevetítik. Az élelmiszer-infláció hamarosan túl lehet csúcson, az üzletekben már vannak olyan termékek, amiknek már most csökkent az ára. Mint fogalmazott: a jelenlegi előírások szerint az ársapkák április 30-ig maradhatnak.

árstopGulyás Gergelyhatósági árkormányinfóNagy István