Április közepe óta baleset- és életbiztosítás nélkül dolgoznak a tűzoltók

Április közepével megszűnt a tűzoltók csoportos baleset- és életbiztosítása, azaz ha egy tűzoltó munka közben sérül, vagy hal meg, már nem jogosult biztosítási sérelemdíjra – írja a Telex.

A portál információ szerint a katasztrófavédelem munkatársait az elmúlt napokban levélben értesítették arról, hogy április 11-én megszűnt a tűzoltókra vonatkozó élet- és balesetbiztosítás, de arról nem tájékoztatták őket, hogy a Belügyminisztérium újat kötött volna.

Most sokan azt találgatják, mi történik akkor, ha balesetet szenved vagy esetleg meghal egy tűzoltó szolgálatteljesítés közben – de a válasz minden bizonnyal az, hogy ő már nem jogosult biztosítási sérelemdíjra. Egyébként a Belügyminisztériumnak törvényi kötelessége lenne biztosítani a megbízásából dolgozó tűzoltókat, tehát a szaktárca április közepe óta nem teljesíti a törvényi kötelezettségét.

A Lánglovagok nevű tűzoltói szaklap úgy értesült, azért nem sikerült új szerződést kötni, mert az erre kiírt közbeszerzésre beérkező összes ajánlat jóval magasabb volt, mint amennyit a Belügyminisztérium szánt a célra.

A Magyar Tűzoltók Szövetsége (MTSZ) tárgyalásokat kezdeményezett az ügyben, a tűzoltók javaslatait június 26-ig várják.

BalesetBelügyminisztériumbiztosítástűzoltók