Amerikai támogatás: kezdeményezték, hogy vizsgálják meg a titkos jelentések nyilvánosságra hozatalának lehetőségeit

Sas Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke megkereste írásban a külföldi pártfinanszírozás ügyével foglalkozó titokgazdát.

Sas hétfői közleményében azt írta: a levelében azt kezdeményezte, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság döntésének megfelelően vizsgálja meg azt, hogy mit lehet nyilvánosságra hozni azokból az információkból, amelyeket a testület tagjai előtt ismertetett. Amennyiben ez megtörténik – a bizottsági elnök bízik benne, hogy minél előbb –, akkor nyilvánosságra fogják hozni a titkosítás alól feloldott információkat.

– fogalmazott Sas Zoltán.

Mint azt megírtuk, csütörtökön az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága is ismét foglalkozott ,,Az egységes ellenzék külföldi kampánytámogatásának áttekintése” c. napirenddel. Kocsis Máté, a Nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja úgy értékelte az információkat: ,,Az ügyben megismert tények megdöbbentőek.” Később a Mindenki Magyarországa Mozgalom bejelentette, követelik, hogy hozzák nyilvánosságra az anyagokat, azokból kiderül, hogy csak a Fidesz legújabb lejárató kampányának egy felvonását láthatjuk.

Mindenki Magyarországa Mozgalomnemzetbiztonsági bizottságországgyűlési választástámogatástitkosszolgálat