Állatvédők: nem gyűlt össze 2 millió forint az adó 1%-ból – szeptember 22-e után döntenek sorsukról

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete megkapta az értesítést a NAV-tól, hogy várhatóan mekkora összeget fognak átutalni az összegyűlt adó 1% összegekből, tájékoztatta szerkesztőségünket Balogh Ernő elnök.

Az egyesületnek összesen 207 fő ajánlotta fel adója 1%-át. Ennek köszönhetően összesen 1 353 735 forint gyűlt össze, amit várhatóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pár héten belül kiutal a részükre.

Azonban, mint azt korábban elmondták, nagyon bíztak abban, hogy legalább a 2 millió forintot eléri az egy százalékok összege. Sajnos nem így lett és bekövetkezett az, amitől féltek, a működésük forog kockán. Ez az összeg az alkalmazott kifizetését sem fedezi, a havi működési költségről, állatorvosi kiadásokról nem is beszélve, írják. Gyorsan osztottak, szoroztak és elkészítettek egy csökkentett működési tervet, költségvetést.

Ahhoz, hogy az elkövetkezendő egy évben tovább működhessenek, a védenceiket jó színvonalon láthassák el, esetenként, ha történik örökbe fogadás, új védencet fogadhassanak be, mindösszesen 3 696 000 forintra van szükségük.

Az adó 1%-át levonva, a jelenleg hiányzó összeg 2 millió 342 ezer 265 forint. Ahogy írják, fogalmuk sincsen, hogy ekkora összeget honnan fognak összegyűjteni, hiszen a havi kiadásaikra is az adományok alig gyűlnek össze. Így, egyéb választási lehetőség híján az állatbarátokhoz fordulnak és tanácsot, ötletet várnak mindenkitől, hogy ezt a hiányzó összeget hogyan, miképp teremtsék elő.

Ha ez nem sikerül, tényleg lakatot kell tenniük a kapura és a védenceinket biztonságos, megbízható, partner szervezeteknél kell elhelyezni, fejtik ki közleményükben.

Facebook posztjuk alatt várják az állatbarátok jelentkezését, ötleteit szeptember 22-ig. Azt írják, utána a maroknyi csapat újra tanácskozik és döntenek a további a sorsukról.

Stábunk augusztus végén forgatott az egyesület telephelyén. Tekintsék meg a Vásárhelyi TV anyagát:

adóHódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete