Állatvédelmi évzárót tartottak a Cseresnyésben

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium Cserkó Állatvédő szakköre évzáró foglalkozásán éves tevékenységének játékos, vidám összefoglalóját tartotta szerdán délután – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Tóth Éva, szakkörvezető nevelőtanár.

A keddenként tartott szakkör számos élményét elevenítették fel a diákok: a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete elnöke által a szervezetük tevékenységével való megismerkedést, a telephelyen tett élményteli látogatást, az állatok számára szervezett gyűjtésnek és adományozásnak ünnepi műsorát, lélekmelengető pillanatait. Rendszeresen tesztelték fejlődésüket állatismereti totó kitöltésével, Balogh Ernő látogatásai alkalmával kérdés-felelek, rejtvény és tematikus beszélgetés is mélyítette a diákok elkötelezettségét és ismereteit az állatvédelem témájában.

Az állatmentéshez, befogadáshoz, gondoskodáshoz és elengedéshez kapcsolódó személyes élményeket együttérzéssel és a rokon lelkek közös örömével-bánatával osztották meg maguk között a szakkör tagjai. Volt alkalmuk arra is, hogy a szegedi Vadaspark feladataival, lehetőségeivel megismerkedjek, emellett tájékoztatást kaptak arról, hogy hogyan tudnak elhelyezkedni állategészségügyi technikusi végzettség birtokában az állatvédelem területén.

Játék közben értékes gondolatokat, kérdéseket fogalmaztak meg a jelenlévők:

  • mit és hogyan teszünk egymásért és az állatokért, hogy jobbá, élhetőbbé váljon a környezetünk mindannyiunk számára?
  • Miről tanuljunk, ami gazdagabbá tesz bennünket, bővíti tudásunkat?
  • Hogyan őrizzük meg a szakkör hagyományait, mit teszünk hozzá, amivel gyarapítjuk a tevékenységét és hasznossá tesszük magunkat a vállalt feladatok teljesítésével?

Terveik megfogalmazásával jelezték, hogy a jövőben szívesen meglátogatnának természetvédelmi területeket, állatkerteket, nagyobb városi parkokat. Szeretnék a tavak élővilágát is felfedezni, a természetes élőhelyek működését megismerni, hogy minél szélesebb körben figyelhessék meg a saját élőhelyükön és védett környezetben élő állatok életmódját, szerezzenek tapasztalatot az állatok szükségleteiről, a velük való együttélés aktuális, valódi feladatairól.

állatvédelemBalogh ErnőCseresnyés KollégiumHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületeszakkör